15 Avqust 2020, Şənbə

Çexiyada çıxan "Здраводайстви" nəşrində AZƏRTAC-ın xüsusi müxbirinin yazısı dərc olunub. Yazıda Azərbaycan xalqının ən məşhur kulinariya şedevrlərindən biri – dolma təqdim olunub.

Qqısa məlumatda dolmanın hazırlanması qaydası verilib. Fotolar Çexiya oxucusunda Azərbaycan mətbəxinin bu möcüzəsi barədə əyani təəssürat yaradır.

Yazıda xatırlanır ki, dolma UNESKO-nun Qeyri-Maddi Mədəni İrs Siyahısına daxil edilib. Bildirilir ki, “dolma” sözü Azərbaycan dilində “doldurma”, “iç doldurma” deməkdir.

ARXİV

Avqust 2020
Be Ça Ç Ca C Ş B
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

MÜƏLLİFLƏR

KEÇİDLƏR