25 Yanvar 2020, Şənbə

Çexiyada çıxan "Здраводайстви" nəşrində AZƏRTAC-ın xüsusi müxbirinin yazısı dərc olunub. Yazıda Azərbaycan xalqının ən məşhur kulinariya şedevrlərindən biri – dolma təqdim olunub.

Qqısa məlumatda dolmanın hazırlanması qaydası verilib. Fotolar Çexiya oxucusunda Azərbaycan mətbəxinin bu möcüzəsi barədə əyani təəssürat yaradır.

Yazıda xatırlanır ki, dolma UNESKO-nun Qeyri-Maddi Mədəni İrs Siyahısına daxil edilib. Bildirilir ki, “dolma” sözü Azərbaycan dilində “doldurma”, “iç doldurma” deməkdir.

ARXİV

Yanvar 2019
Be Ça Ç Ca C Ş B
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

MÜƏLLİFLƏR

KEÇİDLƏR